You are here:

A szülők dühösek, és minden joguk van.

A szülők dühösek, és minden joguk van.

Adjuk hozzá a falafel golyókat, és főzzük, egyszer megfordítva, amíg ropogós és mindkét oldalán megbarnul, vegye ki a serpenyőből és állítsa be a papír törülközőre. Tálaljuk forrón tahini szósszal és finom oldalakkal: pácolt fehérrépa, hummus, saláta, avokádó, forró szósz, tzatziki, pita, bármi is.

Először volt Pegan, most ott van ketotarianus.

Ahhhhhh! Tegye le a mashup -okot !!

wtf egy ketotarianus?

De komolyan, a Keto nem úgy néz ki, mintha hamarosan eltűnik, tehát néhány ember kihasználja annak variációit azok számára, akik egyébként teljesen ki vannak téve. Ide tartoznak a növényi alapú étkezők, akiket Keto valószínűleg nem érdemelt hírneve, hogy tele van hússal.

De tudsz-e csinálni egy növényi alapú keto diétát?

dr. Will Cole azt gondolja, hogy megteheti a ketotárius tervével.

Ha úgy gondolja, hogy Cole tényleges orvos, most már értesítenem kell veled, hogy nem. Ő egy funkcionális orvostudományi szakember és a kiropraktika doktora.

Azt állítja, hogy a webhelyén „nem gyakorol gyógyszert, és nem diagnosztizálja vagy kezelje a betegségeket vagy az egészségügyi állapotokat”.

Ez vitatható, mivel weboldala kijelenti, hogy „Dr. Will Cole… egyedülállóan képzett és tapasztalt a sok betegség alapjául szolgáló gyökérfiziológiai, biokémiai és hormonális okok megtalálásában. ”

és azt is: „Dr. Cole áttöréses diagnosztikai tesztelést és elemzést használ, amelyet a hagyományos körülmények között ritkán végeznek. ”

De nem kezel vagy diagnosztizál semmilyen egészségügyi állapotot.

Innnnteresting.

bármikor.

Csakúgy, mint Dr. Hyman, a másik funkcionális orvosi orvos, akit mindannyian ismerünk és szeretünk (csak viccelve), a „Doctor” cole -nak van egy boltja a webhelyén, amely tele van kiegészítőkkel, például méregtelenítővel, metilátorral, mellékvese -kiegyenlítővel és ketonokkal – Természetesen ő is.

A ketotariánus könyvének beszámolói oldala úgy néz ki, mint aki a Charlatan Royalty -ból: Josh Ax, Jenny McCarthy, Alejandro Junger, más néven Goop rezidens, Quack, a MindbodyGreen alapítója, Jason Fung, Mr. Grain Brain, David Perlmutter, David Perlmutter. és egy számtalan jóga tanár, a „Hírességek Táplálkozási szakemberek” és a „Táplálkozási szakértők”.

ó! És ez egy Goop Book Club válogatása! Nem meglepő, Gwynnie bármi „alternatív” és „funkcionális”.

Ezek mind nagyon rossz jelek, ha kérdezel tőlem. A piros zászlók bőven vannak!

de várj!

A fentiek ellenére a ketotarianus csak egy újabb szörnyű divatos étrend?

A ketotari diéta

A ketotarian egy „többnyire növényi alapú” tervet ígér a zsírégetésre, az energiájának növelésére, a vágyainak összetörésére és a nyugodt gyulladásra.

A „növény-alapú” kifejezés elég homályos, ami azt jelenti, hogy még soha nem határozták meg, tehát különféle dolgokat jelent a különböző emberek számára.

Úgy gondolom, hogy egy növényi alapú étrend tartalmazhat néhány állati terméket, de nagyon növényi nehéz. Egyesek szerint a „növényi alapú” vegán jelent.

Valószínűleg ez az oka annak, hogy a könyv felirata azt mondja, hogy „többnyire növényi alapú”, ami fontos nyilatkozat, mivel ez az étrend magában foglalja a tojást és a vadon fogott halakat. Néhány ember az Amazon -áttekintésben dühös volt, hogy a könyv nem teljesen vegán, de hé: olvassa el a teljes címet, mielőtt feltételezné a dolgokat, igaz?

A ketotarianus és a nem DOS -k

A

ketotarianus nem engedi meg a húst, a tejtermékeket, a hüvelyeseket, beleértve a földimogyorót, a szemcséket, a magas fruktóztartalmú gyümölcsöket és a keményítői zöldségeket.

A tojásokkal és a vadon fogott halakkal együtt a ketotarianus növényi alapú zsírokat, például avokádót és dióféléket, ghee-t, alacsony fruktóztartalmú gyümölcsöket, például bogyókat és nem keményítő zöldségeket.

Ha vegán vagy, aki kipróbálni akarja a ketotariátust, akkor egy csomó fehérjeporra támaszkodik, hogy elkészítse a fehérje makróját, akárcsak egy normál keto étrendre. Az életedben nem lesznek csicseriborsó és más hüvelyesek vagy tofu.

Egyéb vegán fehérjék, a fehérjepor mellett, amelyek megengedettek a ketotariánuson: natto, tempeh, kender szív, táplálkozási élesztő és spirulina.

Tehát, hacsak nem vagy ezekbe a dolgokba, és valóban azt értem, ne is zavarja, hogy megpróbálja ezt a ketózisba helyezni, főleg hosszú távon.

ick, natto = büdös zokni.

Ez egy jó hely arra, hogy emlékeztesse Önt, hogy ha egyszer lefogy a Keto -n, akkor ezt folyamatosan meg kell tennie, hogy ne maradjon a súly. Nem olyan, mint egy és megtörtént: az életre szól. Adja át a Tempeh -t!

A ketotariánus makrók kissé különböznek a hagyományos keto -diétaéitól.

A hagyományos keto körülbelül 70-80% zsír, 15% fehérje és 5% szénhidrát.

A

ketotarianus 60-70% zsír, 15-30% fehérje és akár 15% szénhidrát, amelyet néhány kemény alacsony karban mondhat, hogy túl magas. Valójában nem, de végül ez tényleg attól függ, hogy mit akar, és mennyi szénhidrátot tudsz tolerálni, és még mindig ketózisban lehet.

cole hangsúlyozza a növények előnyeit is, amelyeket a hagyományos keto nem.

A Twitteren rengeteg keto/Carnivore/alacsony carber található, akik azt mondják, hogy a növények nemcsak nem nélkülözhetetlenek, hanem „mérgezőek is”. Ezek az emberek inkább egy vajkéssel kifogják a szemüket, mint elismerik, hogy a növények a növények, hogy a növények a növények, hogy a növények, hogy a növények, hogy a növények a növények egészségesek számunkra, annak ellenére, hogy a kutatás mindent megmutattak.

sóhaj.

cole kijelenti, hogy a ketotariánus irányelvei a következők:

Egyél valódi ételt.Tartsa alacsonyan a szénhidrátját.Tartsa magasan az egészséges zsírokat.Ha nem keresztorchia zöldséget eszik, adjon hozzá néhány egészséges zsírt.Ha egészséges zsírt eszik, adjon hozzá néhány nem -keresztarchi zöldséget.Egyél, amikor éhes vagy.Egyél, amíg nem telített.

Nagyon sok minden mögött tudok mögötte! (kivéve, ha kivételt veszek a „valódi étel” kifejezés alól).

cole nem igazán összpontosít a fogyásra, mint a ketotariánusra, mint olyan életmód -változásra, amelyet meghajolhat, ahogyan szükséges, hogy fenntarthatóbbá váljon.

Annak érdekében, hogy bizonyos rugalmasságot kiépítsen, Cole támogatja a heti két -három napos követőket, ahol a tiltott szénhidrátok egy részét, például gyümölcsöket és keményítőket esznek. Kihúzza magát a ketózisból, hogy ezt csinálja, de mindaddig, amíg utána visszatér a ketotarianusra, azt hiszi, hogy rendben van.

ketotari diéták állításai

Ahogy az elején mondtam, az étrend azt állítja, hogy zsírt éget, nyugodt gyulladást, növelje az energiát és „összetöri a vágyat”. Ah, imádom a jó allitációt.

fog?

Tegyük fel csak így: Ha a ketotáriushoz megy olyan étrendből, amelyben magas az ultrafeldolgozott ételek, a hús, és mindent finomít, akkor valószínűleg megtapasztalja ezeket a dolgokat.

Mint bármely más helyzetben, az étrendjét olyan tápanyag-sűrűbbé, rostokkal és növényekkel változtatva valószínűleg segíteni fog a gyulladásban és az energiában.

A „égési zsír” rész a ketózisra utal, amely akkor, amikor az energiahulladék helyett zsírt éget. De a ketózisban kell lennie, hogy ez megtörténjen, így ez magában foglalhatja ennek az étrendnek az alacsonyabb szénhidráttartalmú átadását, szemben valami megengedőbbvel.

összetörni a vágyat? Nem tudom biztosan megmondani. Azt hiszem, ha több egész ételt eszik, ez segíthet, bár az embereknek, hogy nem rendelkezhetnek bizonyos ételekkel, nagyobb valószínűséggel növelik a vágyat.

Amit nem szeretek a ketotarianusban

Cole szar kutatás segítségével néhány állításának alátámasztására. Nehéz a rágcsálók tanulmányait, világossá válik. Ahogy a múltban sokszor megvitattuk, nem tudsz igazán extrapolálni a rágcsálók tanulmányait az emberekre. Ugyancsak ellentétes a fiziológia szemcséjével, és azt mondja, hogy az agyunk és testünk a legjobban zsírral, nem cukorral működik, mint üzemanyaggal.

A ketotarianus egy másik korlátozó étrend, amelyet erényesebbnek tekinthetnek, mint a keto, amely ebben az ortorexia korában nem jó dolog.

Azt is mondja, hogy egy kemény magú ketogén étrend eltávolítja a rákot tápláló cukrot, és mindannyian tudod, hogy érzem magam a szarhit (olvassa el itt a postámban, a cukorrákban?).

.

.A

Cole elősegíti és eladja (Natch) exogén ketonokat, amelyeknek valójában nem bizonyították, hogy egyáltalán nem hatékonyak.

Még mindig nagyon nehéz lesz a vegánok követni. Nézzünk szembe a tényekkel: Keto és Vegan nem igazán keverednek.

Sok magas rosttartalmú étel, például hüvelyesek és gabonafélék vannak az asztalon, tehát a zöldségek az egyetlen rostforrás. Kicsit nehéz lehet napi 25-30 grammot szerezni. *fing*

A „tiszta” kifejezést használja az étel leírására, és utálom ezt. Komolyan, állítsuk le az erkölcs alapú nyelvet az ételek és az étkezés körül. Ismét ortorexia. Ezenkívül bűntudat és szégyen.

Ez egy étrend. Ez még mindig étrend.

mit szeretek a ketotarianusban

Nem tudom elhinni, hogy valójában ezt gépeltem, de van néhány jó pont a ketotariánusról.

rugalmas. Tehát ha nem érzi magát jól rajta, akkor ösztönzi a kiigazításokat, mint például a magasabb szénhidrátok és a terv kilépő napjai. Megérti, hogy mindannyian különböznek egymástól, tehát nem csak néhány véletlenszerű makrót dob ki, és arra kényszeríti az embereket, hogy ragaszkodjanak hozzájuk.

Cole megérti, hogy a növényi előrehaladás a legjobb étrend, és egyetértek.

Ez a terv nem a telített zsírokkal töltött zsírbombákra és a cukor alkoholokra összpontosít.

Mindezek mindegyike azonban nem veszi el azt a tényt, hogy a ketotarian továbbra is korlátozó étrend, vagy legalábbis sokkal korlátozóbb, mint azt ajánlom. Őszintén szólva, nem gondolok olyan populációra, amely megfelelő a legtöbb gyümölcs, hüvelyes és kenyér vágására az étrendjükből. Csak szükségtelen.

Maga a Keto maga nem bizonyított, hogy hatékonyabb a fogyás (vagy az egészség) szempontjából, mint bármely más étrend. Hírneve, hogy rendkívül nehéz fenntartani, annak korlátozásainak és a rendkívül alacsony szénhidrát -szintnek köszönhetően. A vegán keto még szigorúbb, mert minden állati étel ki van kapcsolva. De mint Cole mondja, a ketotarianus többnyire növényi alapú, vagyis nem azt jelenti, hogy 100% -ban állati termékek nélkül.

Ebben az esetben a terv szerzője „alternatív”, de elkészített valamit, ami a Keto szempontjából nem túl rossz. Ez a két gonosz közül a kevesebb, mivel ez egy „jobb” keto. Minden étrendből, amelyet valaha áttekintettem, ez alapvetően soha nem történt meg. Ez egy egyszarvú! A ketotarianus egyszarvú!

Ezt mondva, mindig ügyeljen arra, hogy megvizsgálja, ki mögött bármiféle étkezési terv, hitelesítő adataik, kutatásaik és állításaik.

A Keto nem megy sehova, és bár utálom az étrendet, támogatom a különféle étkezési terveket, ha az emberek számára dolgoznak. A legtöbb embernek azonban távol kell tartózkodnia a szuperkötésű tervektől, még ezt is. Miért nem tudunk csak hüvelyeseket és gabonaféléket enni, és élvezni őket?

#fuckDietCulture.

Egy nemrégiben készült újságcikk rávilágított arra a tényre, hogy a torontói közelében lévő területeken egyes tanárok elvonják a gyerekek harapnivalókat, vagy nem engedik, hogy a gyerekek megegyék őket, ha „egészségtelenek”.A szülők dühösek, és minden joguk van. Amikor a tanár úgy dönt, hogy bizonyos ételeket tiltott az osztálytermében, az eredmény nagyon nyugtalanító lehet.Íme néhány részlet a fenti cikkből:

Egyre inkább a Durham szülei azt mondják, hogy az iskolák a gyerekek hátizsákjain az ételeket rendezik – attól kezdve, hogy a hallgatóknak nem engedhetik meg, hogy egészségtelennek tartják, egészen az egész ebédet visszatartják és hazaküldjék. Gyermekek osztálytermei között szerepelnek aranyhal -kekszet, medve mancsok sütik, granola rudak, húrsajt, jello, gyümölcslé dobozok, puding csészék, nyúlós gyümölcs snackek, mazsola, állati kekszek, csokoládé tej és napfény chips.

Tami Devries helyi anya azt mondja, hogy amikor a fia óvodában volt, a Kielbasa, a sajt- és a búza vékony kekszek ebédje elkobozták és felváltották a Cheerios -t, míg Alicia Nesbitt „dühös”, hogy mostohaanyja, jelenleg az 1. osztályban lévő Durham katolikusnál. A kerületi iskolaszék, az iskola első hetében a chipeket eltávolították az ebédből.

A

Toronto iskoláknak már van korlátozása bizonyos élelmiszerekre az allergia – azaz a diófélék – miatt, de ez nem az allergiákról szól; az ítéletről és a szégyenről szól.

Ez nem új helyzet; Hihetetlen, hogy úgy tűnik, hogy minden új tanévvel felbukkan. De amennyire láttam a hírekben, soha nem lesz kevésbé felháborító vagy helytelen. Még azt sem tudom elképzelni, hogy milyen illeszkedtem, ha az egyik gyerekem tanára ezt megtette velük, és ezért:

Az ételek és a szülők szégyentelése undorító.Milyen hihetetlenül szörnyű példa arra utal, hogy a gyerekek éhesek lesznek az osztályteremben, amely állítólag minden gyermek számára biztonságos hely lesz, és hogy úgy érezzék magukat, hogy megítélték és szégyenteljék őket, ami nem befolyásolja az irányítást. Azáltal, hogy elveszi vagy nem engedi, hogy egy gyermek enni, amit szüleik csomagoltak, a tanár nemcsak csúnya nyilatkozatot tesz a szülőről a gyermeknek, hanem negatív érzelmeket teremt a hallgató számára a tanár és az iskola iránt is. A szégyen és a kínos zavar, amelyet egy gyermek számára arra késztet, hogy snackjét helytelennek tekintsék, míg más gyerekek szabadon enni lehetnek.

Nem rendben van egy gyermeknek, hogy éhes legyen az étkezés helyett.Magától értetődően. Mi van, ha a gyermek éhes? Hogyan lehet egy oktató, aki feltehetően ebben a munkában van, mert törődhet a gyerekekkel, tagadhatja nekik a táplálékot, és megtaníthatja nekik, hogy az éhség előnyösebb, mint bizonyos ételeket? A társadalmi következményektől eltekintve mi van az akadémikusokkal? Amikor egy ember éhes, a koncentráció és a tanulás szenved (és itt).

Nem tudod, honnan jön valaki.Egy iskolának fogalma sincs, ha egy gyerek családja élelmiszerbankot használ -e. Lehet, hogy medve mancsok és granola bárok az, amit a családnak adtak enni. Mi lenne, ha a család, az iskola ismeretében, menedékben él? Egy szülő éhes lehet, hogy gyermeke elhozhassa azt a muffint az iskolába. Az oktatónak vagy bárki másnak nulla joga van arra, hogy ne engedje meg, hogy a gyermek enni, ami lehet az egyetlen táplálék, amely egész nap van.

A

ételek demonizálása nagyon rossz példa a gyerekek számára.Ezerszer mondtam: nincsenek „rossz” ételek … de ez a helyzet biztosan jóvá teszi a rossz ételeket: a rossz ételek dichotómiája hangos és világos.Meg kell tanítanunk a gyerekeinknek, hogy minden étel beleférjen az egészséges táplálkozásba. Noha nem minden étel tápláló, ha azt akarjuk, hogy a gyerekeink egészséges hozzáállással nőjenek fel az ételek és az étkezés iránt, nem szabad azt tanítani, hogy az éhség jobb, mint a „rossz ételek”.

Ki dönti el, mi az „egészséges” vagy „egészségtelen”?Az iskolákban az allergia korlátozásait tényleges tényekből hozzák létre – azaz a gyereknek allergiája van, ezért az étel korlátozott.Abszurd az, hogy a gyermek ebédje, még a házi készítésű banán kenyér, amelyet valaki szülője keményen dolgozott, az „egészségtelen” snackek önkényes eltávolítása, amelyet valaki szülője keményen dolgozott. Még az összes táplálkozási edzésemmel sem, soha nem érzem magam kényelmesen, ha azt mondanám egy gyermeknek, hogy nem tudnak enni valamit, amit a szülő választott ebédre.Ha egy iskola korlátozásokat akar bevezetni ebédekre és harapnivalókra, akkor ezeket szülői hozzájárulással kell létrehozni, és az egész testületben, nem pedig a vigilante tanárok.És annak a tanárnak, aki cserélte a sajtot és a kekszet ebédet Cheerios -ra? Rossz választás. Világosan nem tud semmit a táplálkozásról.

Az általános étrend -mintázat számít a legfontosabb.A gyerekeim néha gonosz egészségtelen ételeket kapnak, mert nekik tetszik. Úgy van! Ugyanúgy szeretik az oreót, mint én, de összességében étrendjük tápláló. Tudja -e az iskola, mit esznek a gyerekeim a másik két étkezés során, vagy még esznek? Nem, nem. A tanároknak nem szabad olvassa el a teljes információt itt vállalniuk a gyerekek étrendjének rendőrségének szerepét. Ehelyett, ha aggodalomra ad okot, akkor a szülőkkel folytatott privát beszélgetés lenne előnyösebb, mint a hallgatók bevonása.